Starck & Partner och Inköpsdesign starkare tillsammans

Efter några framgångsrika år som systerbolag inom House of People koncernen meddelar Starck & Partner idag en sammanslagning med Inköpsdesign för att stärka sin position som en ledande aktör inom rekrytering- och interimstjänster. Denna strategiska sammanslagning kommer att möjliggöra för företagen att erbjuda en ännu bredare och mer komplett portfölj av HR-tjänster till sina kunder.
Dela artikeln:

Starck & Partner har i över 25 år arbetat som en rådgivande konsultpartner inom HR- och organisanisationsutveckling. Med metoder förankrade i forskning och vetenskap har man hjälpt till att utveckla individer, ledare och organisationer inom tjänster som outplacement, ledar- och teamutveckling, utredning av kränkande särbehanding och HR-interimstjänster. Det tidigare systerbolaget Inköpsdesign är en av Sveriges främsta aktörer när det kommer till rekrytering- och interimstjänster inom inköp och supply chain. Idag omsätter de två bolagen tillsammans cirka 70 miljoner kronor, men målsättningen framåt är att sammanslagningen ska skapa synergier som ökar tillväxten.

-Det är en logisk och spännande utveckling för båda bolagen att vi nu slår samman våra verksamheter. Jag ser fram emot att vi nu fortsätter vår tillväxtresa tillsammans som en organisation. Det känns väldigt naturligt att Inköpsdesigns starka team inom rekrytering och interimstjänster ansluter. Starck & Partner får ett enormt kompetenstillskott och Inköpsdesigns möjligheter kommer bli än större att stötta sina kunder inom även andra frågor, säger Margareta Svaneby, VD på Starck & Partner.

Trots att bolagen går samman kommer Inköpsdesign att fortsätta existera som ett eget varumärke. Bolaget är ett välkänt namn i branschen och ska fortsatt vara den främsta aktören för de kunder som söker en specialist inom inköp och supply chain. Skillnaden för kunderna är att bolaget nu kan erbjuda en mer komplett portfölj av HR-tjänster.

-Bolagens affärer kompletterar varandra perfekt, vilket gör en sammanslagning friktionsfri. Vi ser bara fördelar med detta, då Inköpsdesign har andra typer av uppdragsgivare, främst stora industriföretag, så väl svenska som internationella. Nu blir bolagen ännu starkare tillsammans, och jag ser fram emot att se hur vi kan nyttja varandras kompetens och erfarenheter för att stötta våra respektive uppdragsgivare på ett ännu bättre sätt, säger Jonas Carlberg, styrelseordförande för koncernen House of People.

Med detta steg befäster Starck & Partner sin ställning som en mångsidig och stark HR-partner som nu kan erbjuda seniora rekrytering- och interimstjänster inom alla branscher.

Vidare till Interim ->

Vidare till Rekrytering ->

Vill du ta del av vår information direkt i din inkorg?

Vidare läsing

Bli en bättre ledare: Utveckla dina ledaregenskaper

5 effektiva sätt att förbättra den psykosociala arbetsmiljön

Fem enkla sätt att främja hållbart ledarskap

Så kan du som chef stötta dina medarbetares välbefinnande