I en intressant artikel från Harvard Business Review diskuterar Elizabeth Grace Saunders ledighet och stress som sommarens ledigheter kan skapa.

 

Har du någonsin ifrågasatt om det är värt att ta ledigt eftersom stressen att förbereda sig för en semester är så hög?

I så fall är du inte ensam. Elizabeth G Saunders tar upp att några av orsakerna till bristen på semesterkänslan inkluderar att känna att arbetsbelastningen är för tung eller att ingen kan göra ditt jobb medan du är borta.

Crop shot of person with pen signing contract at desk in daylight

Här kommer ett par tips som tas upp:

 

  1. Schemaläggning av tid veckor före din semester gör att du ärligt kan bedöma din arbetsbelastning medan du fortfarande har tid att göra något åt det. Om du kämpar för att prioritera när du fortfarande är tre till fyra veckor från semester, fråga dig själv vad du skulle göra om du bara hade en till två veckor innan semesterstarten
  2. Blockera sedan tid i din kalender för att slutföra de måste-göra-objekten senast en vecka innan semesterns start. Denna vecka med marginal före din semester ger dig flexibilitet att ta itu med brådskande saker och ändå hinna avsluta om saker kommer emellan.
  3. Bestäm dig för att vänta. När du har räknat ut vad du ska göra innan du åker på semester och vad som kan hanteras medan du är borta, klargör vad du inte kommer att  göra förrän du återvänder.

 

Lär gärna artikeln i sin helhet: How to Take the Stress Out of Taking Time Off (hbr.org)