Hur man tar bort stressen från att ta ledigt?

I en intressant artikel från Harvard Business Review diskuterar Elizabeth Grace Saunders ledighet och stress som sommarens ledigheter kan skapa. Har du någonsin ifrågasatt om det är värt att ta ledigt eftersom stressen att förbereda sig för en semester är så hög?
Dela artikeln:

I så fall är du inte ensam. Elizabeth G Saunders tar upp att några av orsakerna till bristen på semesterkänslan inkluderar att känna att arbetsbelastningen är för tung eller att ingen kan göra ditt jobb medan du är borta.

Här kommer ett par tips som tas upp:

  1. Schemaläggning av tid veckor före din semester gör att du ärligt kan bedöma din arbetsbelastning medan du fortfarande har tid att göra något åt det. Om du kämpar för att prioritera när du fortfarande är tre till fyra veckor från semester, fråga dig själv vad du skulle göra om du bara hade en till två veckor innan semesterstarten
  2. Blockera sedan tid i din kalender för att slutföra de måste-göra-objekten senast en vecka innan semesterns start. Denna vecka med marginal före din semester ger dig flexibilitet att ta itu med brådskande saker och ändå hinna avsluta om saker kommer emellan.
  3. Bestäm dig för att vänta. När du har räknat ut vad du ska göra innan du åker på semester och vad som kan hanteras medan du är borta, klargör vad du inte kommer att  göra förrän du återvänder.

Lär gärna artikeln i sin helhet: How to Take the Stress Out of Taking Time Off (hbr.org)

Vill du ta del av vår information direkt i din inkorg?

Vidare läsing

Bli en bättre ledare: Utveckla dina ledaregenskaper

5 effektiva sätt att förbättra den psykosociala arbetsmiljön

Fem enkla sätt att främja hållbart ledarskap

Så kan du som chef stötta dina medarbetares välbefinnande